Marrakech, Marokko
5 t/m 12 juni 2023

srg-aangepaste-vakanties-marrakech

Waar: Marrakech, Marokko

Aantal dagen: 8

Vervoer: Vliegtuig, vanaf Schiphol

Logies: Appartement met half-pension: ontbijt en diner. Lunch verzorgen we zelf.

Data: 5 t/m 12 juni 2023

Bezetting: 5 vrijwilligers, 5 deelnemers

Prijs: €4.310,-

Vaccinaties: Het RIVM adviseert vaccinaties bij een bezoek aan Marokko (DTP en Hepatitis A).

De koningsstad Marrakech wordt vaak weggezet als een unieke en verassende stedentrip. De stad staat bekend om haar kleuren, de gezellige pleinen, lokale souks en sfeervolle riads. Geniet daarnaast van de heerlijke Marokkaanse keuken en je hebt gegarandeerd een fantastische vakantie.

Guesthouse Marrakech

Op 15 minuten rijden van het centrum ligt als een oase van rust dit sfeervolle aangepaste guesthouse. Het is speciaal ingericht voor mensen met een lichamelijke beperking en beschikt over 9 rolstoelaangepaste kamers met een privé-terras. Ze zijn prachtig ingericht in een Marokkaanse sfeer. Alle kamers hebben namen die tot de verbeelding spreken, zoals Thé a la Menthe, Eau de Rose of Terre de Marrakech en zijn ook allemaal verschillend ingericht. De slaapkamers zijn voorzien van twee bedden van 90 cm breed. In de mooie tuin is een zwembad met fijne stoelen en hangmatten. Hier is ook een tillift waarmee je in het zwembad kunt of waarmee ze je zelfs in een hangmat kunnen helpen, om even lekker te relaxen. Ook is er een prachtig dakterras waar je lekker kunt ontbijten en van het uitzicht genieten.

Faciliteiten

  • rolstoelaangepaste kamers
  • zwembad met tillift
  • hulpmiddelen aanwezig of te huur, aangeven bij inschrijving
  • op aanvraag beperkt zorg mogelijk, aangeven bij inschrijving

Maaltijden 

De accommodatie voorziet in ontbijt en diner. Voor lunch gaan we zelf opzoek naar een leuk plekje.

Omgeving

Marrakech is een van de vier koningssteden van Marokko, gelegen op 4 uur vliegafstand van Amsterdam. Het is een sprookjesachtige stad! De historische kern van de stad, de medina, is door UNESCO in 1985 tot Werelderfgoed verklaard. Het centrale plein van de stad, het Djemaa el Fna, is erg populair bij toeristen, evenals de ernaast gelegen “soek” (bazaar) met zijn pittoreske steegjes en kraampjes met allerlei handelswaren. Beide stralen een exotische sfeer uit, zeker naar Europses begrippen. Overdag zijn er op het plein veel straatartiesten, waaronder ook slangenbezweerders, en ’s avonds staan er tientallen eetkraampjes. Wil je ook excursies maken rondom Marrakech? Het is allemaal mogelijk!

Waar kunnen we naar toe?

  • het centrale plein van de stad, het Djemaa el Fna
  • de Soek
  • rit met rolstoeltoegankelijke koets door de stad
  • Essaouirra, de kustplaats
  • Vallée du Zat, de groene vallei
  • een excursie per jeep

Extra informatie

www.buitengewoonreizen.nl/Bestemmingen/Afrika/Marokko/Marrakesh/Guesthouse-Marrakech

Om te doneren aan SRG, kunt u deze QR-code openen met een QR scanner op uw telefoon. Zo kunt u zelf het gewenste bedrag om te doneren bepalen.

Wij zijn heel blij met uw gift!