Een fantastische reis naar Kreta!

IMG_0077

Dinsdag 23 april 2024

Wij vertrekken om 07:00 met een half uurtje vertraging met het vliegtuig vanaf Amsterdam naar Chania. Bij aankomst is het bewolkt en het waait stevig en de lucht is geel van het Saharazand.

Het waait zo hard dat de lift niet bij het vliegtuig geplaatst kon worden dus Tim en Ineke moeten in de rolstoel van de trap gedragen worden door de assistentie.

We worden opgehaald door mensen van het hotel met een aangepaste bus. Doordat er aan de weg wordt gewerkt is er wat oponthoud maar rond 14:00 waren we in ons hotel en werden de kamers verdeeld. Nadat we eerst wat gedronken hadden met een lekker stuk cake erbij gingen we naar de kamers om de koffers uit te pakken. Geja en Tiny nemen een duik on het zwembad en de anderen zitten gezellig op het terras.

Om 18:00 uur is het avondeten wat prima verzorgd is middels een buffet met voldoende keus voor iedereen. Het smaakte uitstekend!!

Na deze vermoeiende eerste dag gaat iedereen op tijd naar bed om uit te rusten van de gebroken nacht.

Woensdag 24 april 20024

Na het ontbijt gaan Tim, Ineke, Geja en Paul met de zojuist afgeleverde huurauto op pad. Een bezoek aan het klooster van Gonia staat vandaag op het programma. Het is een kleine 20 minuten van het hotel en het klooster is uitstekend rolstoeltoegankelijk. Er is een museum in de “kelder” die met een lift bereikbaar is. Het museum laat de historie van Kreta en het klooster zien en er word een film vertoond die word bekeken. Na de film gaat Tim met de lift omhoog en blijft met zijn stoel tegen de liftwand hangen met als gevolg dat zijn handgreep helemaal krom is getrokken. De lift stopt hierdoor en Tim heeft niets in de gaten gehad…….

Als we alles gezien hebben wandelen we naar het nabijgelegen plaatsje om een restaurantje op te zoeken voor de lunch. Aan zee en uit de wind vinden we een mooi terras het is daar aangenaam zitten. Na de lunch gaan we op zoek naar de oudste olijfboom ter wereld in Vouves. De schatting is dat hij tussen de 3000 en 5000 jaar oud is. De auto wordt geparkeerd en we stappen uit om de boom van dichtbij te bekijken. We lopen naar de dichtstbijzijnde grote olijfboom en er worden foto’s gemaakt. Blijkt dat we bij de verkeerde boom staan……. De oudste boom staat 100 meter verderop.  Er worden opnieuw foto’s gemaakt en er is een terrasje en een winkeltje met olijfolie producten. Tim laat Ineke een tester van handcrème proberen en nadat zij het heeft opgesmeerd blijkt het tot grote hilariteit voetcrème te zijn.  We drinken nog wat op het terrasje aldaar en daarna gaan we richting het hotel.

Bij de verkeerde boom…

’s Avonds is er live muziek in het hotel van een zanger/keyboard speler die in de band van Demis Roussos heeft gespeeld. Ook is er vanwege het 20 jarig bestaan van het hotel een verloting. Elke kamer mag een lot trekken. We hebben veel gelijk en winnen twee van de drie grootste prijzen. De eerste prijs is  voor een halve dag excursie voor 2 personen die gelijk de volgende dag wordt ingezet om Chania te bezoeken. De tweede grote prijs is een bad in de jacuzzi voor 2 personen.  Geja en Tiny winnen een flacon 3 in 1 douche/bad/shampoo voor mannen. J

Donderdag 25 april 2024

Vandaag staat een bezoek aan Chania op het programma maar voor we naar Chania rijden bezoeken we eerst een uitzichtpunt/park waar we over de stad Chania heen kunnen kijken. Er staat een standbeeld van een ridder met een vlag en ook nog een kerkje waar we helaas niet met de rolstoel kunnen komen. Hier wordt de groepsfoto gemaakt.

Van hieruit vertrekken we naar Chania de op een na grootste stad van Kreta. Het is een mooie stad met heel veel kleine winkeltjes en kleine smalle straatjes. Er is voldoende te zien en er worden leuke dingen gekocht. Om 17:00 uur worden we weer bij de opstapplaats voor de bus verwacht die Tim en Ineke weer naar het hotel brengt en de rest gaat met onze huurauto terug naar het hotel.

Vrijdag 26 april 2024

Na het ontbijt gaan Ineke, Tim, Geja, Tiny en Theo met de auto de bergen in richting de Samirakloof. Het is een mooie tocht en er worden mooi plaatjes geschoten. Onderweg wordt er gestopt om koffie te drinken en vers sinaasappelsap en in een klein dorpje word bij een oud vrouwtje de lunch gebruikt.

Joke en Paul hebben een relax-dagje vandaag bij het zwembad en genieten van de rustige omgeving. Voor de lunch zoeken we een terras op aan zee, het is een wandeling van ongeveer 15 minuten.

Zaterdag 27 april 2024

Vandaag gaan we met z’n allen naar de markt in Chania. Theo en Joke gaan met de bus en de anderen kunnen in de auto. Het is erg druk in de buurt van de markt en een parkeerplaats is lastig te vinden. Gelukkig vinden we een invalidenparkeerplaats en met de kaart van Ineke kunnen we hier mooi blijven staan. Het is een stukje lopen naar de markt en daar treffen we Theo en Joke. Het is een leuke markt en Ineke vind er een leuk hoedje voor 1 euro. Er worden T-shirtjes gekocht en we kopen heerlijke zoete Galia-meloenen. Als we de markt gehad hebben zoeken we een restaurantje op voor de lunch. Het wordt een Mexicaans eettentje waar we lekker op het terras kunnen zitten. Ze hebben een aangepast toilet maar als we daar gebruik van willen maken blijkt hij niet aangesloten…..typisch Grieks. We lopen nog even door het stadje op zoek naar een oranje koningsdag traktatie.  Die word gevonden en ’s middags als we terug zijn in het hotel genieten we ervan. Op de terugweg nemen Theo en Tiny de bus en Joke gaat met de anderen mee in de auto terug naar ons hotel.

Zondag 28 april 2024

Vandaag de laatste dag dat we de huurauto hebben. Tim en Ineke willen nog graag een dagje op pad en Joke wil graag in het hotel bij het zwembad blijven. De excursie gaat deze keer naar Elafonissi beach met een mooie route door de bergen. Op de terugweg is er een weg afgesloten en moet er een  omweg van een half uur worden gemaakt. Tegen half zeven is de groep weer terug in het hotel.

Maandag 29 april 2024

Vandaag nog even bijkomen in het hotel Tim en Ineke gaan samen in de Jacuzzi. De prijs die we eerder die week hebben gewonnen. Er is een lift om ze er in te tillen en het water is heerlijk warm met lekker veel schuim. Heerlijk genieten zo met z’n twee.

De anderen verblijven bij het zwembad en nemen af en toe een duik.

’s Middags gaan we met z’n allen naar het strand waar we de lunch gebruiken.

Zo gaat de laatste dag ook weer snel voorbij en als we terug zijn worden de koffers alvast gepakt omdat we morgen na het ontbijt worden weggebracht naar het vliegveld in Chania.

Dinsdag 30 april 2024

Vandaag vertrekken we na het ontbijt met de bus naar het vliegveld.

Het inchecken verloopt erg soepel, we mogen langs de rij wachtenden en kunnen als eerste inchecken. Daarna door de security waar we alleen de flesjes waren weer moesten inleveren….

Het boarden startte mooi op tijd alleen waren wij deze keer als laatste aan de beurt maar redelijk op tijd vertrokken we richting Amsterdam met een vliegtuig van een Tsjechische vliegmaatschappij.

Als we de bagage hebben word er afscheid van elkaar genomen en als we door de schuifdeur komen staat de familie van Joke en Tim en Ineke al te wachten.

Het was weer een fantastische reis!

Om te doneren aan SRG, kunt u deze QR-code openen met een QR scanner op uw telefoon. Zo kunt u zelf het gewenste bedrag om te doneren bepalen.

Wij zijn heel blij met uw gift!