Eerste keer met de SRG op reis!

srg_aangepaste_vakanties_eerste_reis_vrijwilliger

Ik ben Jens, 19 jaar en van 2 tot 9 juli voor het eerst op reis geweest met de SRG. Van tevoren had ik er veel zin in, maar ik wist ook nog niet zo goed wat ik allemaal kon gaan verwachten. Ik had al veel verhalen gehoord van mijn zus, moeder, oom en tante, die al vaker op reis zijn geweest met de SRG, waardoor het mij ook interessant leek. 

Op 2 juli was het dan zover! Ik werd gelijk aangewezen tot chauffeur, best spannend, want je hebt dan natuurlijk wel veel verantwoording. Eenmaal gewend aan het busje haalden we de reizigers op, dit was erg gezellig, want iedereen had natuurlijk zin om op vakantie te gaan! het was door wat omleidingen en wegwerkzaamheden 6 uur rijden. Best een tijd maar gelukkig hield ik het goed vol door gezellig te babbelen met iedereen. 

In Bremm kreeg ik een aantal snelle tips over hoe je het beste de rolstoel kon duwen, want het was best steil daar. We hebben veel leuke dingen gedaan en ik heb mijzelf ook de hele week vermaakt en erg gelachen. 

Wat wel een drempel was, was het helpen van de reizigers naar het toilet of bij het wassen. Eén iemand kwam dan ook naar me toe en vroeg of ik ze óók kon helpen op de wc, met douchen etc. Ik zei toen tegen hem dat ik nog nooit iemand zo geholpen heb, maar dat als hij zou zeggen wat ik moest doen, dat we er dan samen wel uit zouden komen. Dat begreep hij wel. 

Op dag drie heb ik ook voor het eerst geholpen met douchen, de reiziger kon veel zelf dus ik hoefde alleen maar te helpen met z’n achterkant. Ook dat was wel even wennen, maar viel reuze mee.

Wat mij deze week heeft geholpen is dat ik in mijn achterhoofd hield dat het moeilijker is om hulp te vragen, dan om de hulp te bieden. Ik heb een hele leuke week gehad en het reizen met de SRG is zeker voor herhaling vatbaar!

Om te doneren aan SRG, kunt u deze QR-code openen met een QR scanner op uw telefoon. Zo kunt u zelf het gewenste bedrag om te doneren bepalen.

Wij zijn heel blij met uw gift!