Op vakantie naar Texel!

srg-aangepaste-vakanties-texel

Vrijdag 9 september
Mijn eerste reis met de SRG. Spannend, ik had geen idee wat me te wachten stond. In tegenstelling tot de gasten en de vrijwilligers kende ik niemand. Ik mocht met chauffeur Wim meerijden van Barneveld (daar stonden de busjes) naar Texel. Toen we bij Den Helder kwamen was ik al heel wat wijzer door alle verhalen van Wim. Het was even zoeken naar alle gasten maar uiteindelijk konden we allemaal op de boot. Eenmaal op Texel waren we al snel in De Koog. Daar was het Tesselhuus ons onderkomen voor de komende week. We werden verwelkomd door Thieu en Lenie die koffie en Limburgse Vlaai klaar hadden staan. We maakten kennis met elkaar: Maud, Erica, Janette, Daphne en Conny waren de gasten, Thieu, Lenie, Wim, Dick, Jerfie, Theo, Joke en Simone de vrijwilligers. Na wat rondkijken en de kamers inruimen schoven we aan bij het diner. Vanaf de eerste dag hebben we genoten van de kookkunsten van onze eigen kok Thieu! ’s Avonds hebben we gezellig gepraat en doken we niet te laat ons bed in. Het was voor de meesten al een lange en vermoeiende dag geweest.

Zaterdag 10 september
Na een vroeg ontbijt voor de vrijwilligers hielpen we de gasten uit bed. Er stond elke ochtend een tafel vol lekkers klaar, mét een gekookt (of op verzoek gebakken) eitje. Er was, na de vermoeiende reisdag van gisteren, een rustig dagje ingepland. Het was prachtig weer en we gingen te voet/rolstoel naar het centrum van De Koog. We genoten van het winkelen en de lunch bij Burgers Beers & Blues. Eenmaal “tuus” hebben we lekker in de tuin gezeten, van de zon genoten, kaarten geschreven en gekletst. Een aantal van ons wilde graag een wandeling maken naar het strand bij Paal 17 maar al snel kwamen de rolstoelen vast te zitten in het mulle zand. Dus gingen we helaas weer terug. Het eten kreeg van een van de gasten het compliment: NIE SLECHT! En dat werd onze slogan voor de hele week! Na het eten en de koffie hebben we gezellig nog wat spelletjes gedaan. En gingen we natuurlijk veel te laat naar bed!

Zondag 11 september
Na het ochtendritueel vertrokken we in de busjes naar het strand bij De Cocksdorp. Er was wat gedoe over zóveel zitplaatsen maar uiteindelijk hadden we allemaal een goed plekje en lieten we ons de koffie met gebak goed smaken. Daarna was de Vuurtoren Texel ons doel. Dat was een hele klim! Het was alwéér zonnig en we hadden een prachtig uitzicht over de zee en het eiland. Met de busjes reden we naar Oudeschild, we keken wat rond bij de haven en wandelden naar Het Texelse Visrestaurant voor een lekker lunch. Aan het einde van de middag kwam vrijwilligster Joke, zij verving Jerfie en Dick die helaas alleen het weekend konden blijven. Simone bakte die avond heerlijke pannenkoeken voor het hele stel. ’s Avonds gezellig gepraat met de “opblijvers”.

Maandag 12 september
Groot feest vandaag, Conny was jarig. We hadden de woonkamer versierd en we hebben haar toegezongen. Na het ontbijt vertrokken Dick en Jerfie naar huis en gingen wij met de busjes naar Den Burg om de maandagse markt te bezoeken. Conny scoorde daar nog een knuffel als verjaardagscadeau. Het was behoorlijk druk op de markt dus we zochten een terrasje op om lekker te lunchen. Eenmaal thuis showden we onze aankopen, vooral de gebloemde sokken van Erica maakten indruk. Omdat de avonden al fris werden hebben we binnen gebarbecued. Lekker, helemaal met de taart van de jarige als toetje. De avond werd gevuld met karaoke. Theo leidde het geheel in een hilarische zomerpyjama met bananen. Conny, Erica, Daphne en Joke lieten ons genieten van hun zangkunst.

Dinsdag 13 september

Na een rustige start vertrokken we naar zeehondenopvang Ecomare. In groepjes bekeken we allerlei bezienswaardigheden en met elkaar waren we bij het voederen van de vissen en de zeehonden. We kregen er interessante informatie bij van de medewerkers. Na een lunch, lekker buiten in de zon, keken we rond in de souvenirwinkels en gingen we terug naar het Tesselhuus. Er stond weer een heerlijk diner voor ons klaar: deze keer biefstuk of zalm met gebakken aardappeltjes en een lofschotel uit de oven. Tel daarbij op de soepjes, de sausjes en de toetjes, dat wordt lijnen na de vakantie!! ’s Avonds speelden we Rummikub en genoten we van de doldwaze (vakantie)verhalen van Thieu en Theo.

Woensdag 14 september
Alweer een prachtige dag! We reden met de busjes naar het strand alwaar we veel plezier hadden met het maken van zonnige foto’s, vooral van elkaar. We lunchten lekker bij Beachclub Texel. Bij het Tesselhuus deden we rustig aan, wat drinken, wat kletsen, sommigen gingen even rusten. Thieu en Wim inspecteerden de duofiets en Thieu maakte hierop met Janette en met Conny een ritje. Een sportieve prestatie! Na een lekker diner bleven we bij de koffie wat praten en met een half oog naar een voetbalwedstrijd kijken. Toen de meesten naar bed gingen doken Janette, Erica, Joke en Theo het nachtleven van De Koog in. We hebben ze niet horen thuiskomen!

Donderdag 15 september
Vanwege de weersvoorspelling (regen) en de door vogelgriep afgelaste vogelshows ging het bezoek aan Texel Zoo niet door. Na het ontbijt vertrokken we daarom voor een rondrit over het eiland. Een ander rondje dan de vorige keer dus we zagen veel nieuwe dingen en een prachtige omgeving. We zijn nog even aan het strand geweest maar daar stormde het verschrikkelijk. Snel weer verder dus. We lunchten binnen deze keer in Den Burg. Weer lekker en gezellig. Het winkelen viel letterlijk en figuurlijk in het water, het stroomde van de regen. Thuis hebben we ons voorbereid op het diner van die avond: we gingen uit eten bij Oranjerie ’t Vogelhuis in De Koog. Gelukkig was het droog en konden we lopend heen en terug. We hadden een gezellige hoek voor onszelf en lieten ons het eten goed smaken. Thuis waren er al wat kleine afscheidstoespraakjes waaruit bleek dat iedereen het naar de zin had gehad!

Vrijdag 16 september
De laatste dag helaas. Na het ontbijt werden de tassen gepakt. We hoopten dat we alles en iedereen droog over zouden krijgen want er was opnieuw regen voorspeld. We hadden nog wat tijd over en deden nog een spelletje Rummikub om de tijd te doden. Daarna was het echt tijd om te gaan. Een eind vóór de haven werden we het fietspad op gestuurd: daar schoven we aan in een lange wachtrij. Gelukkig zaten we uiteindelijk allemaal op dezelfde boot. Eenmaal in Den Helder was het afscheid nemen en wachten op de taxi’s die de deelnemers kwamen ophalen. Voor sommigen duurde dat even maar uiteindelijk kon iedereen op weg naar huis. Toen de laatste gast haar taxi inreed begon het te regenen. Maar daar hadden we geen last meer van. Wel hadden we allemaal een fijne vakantie gehad. Want: Texel was “NIE SLECHT!!”.

Om te doneren aan SRG, kunt u deze QR-code openen met een QR scanner op uw telefoon. Zo kunt u zelf het gewenste bedrag om te doneren bepalen.

Wij zijn heel blij met uw gift!